top of page

PTDH#6 | 30 NOV 2016


PROGRAMMA + Stephan Csikós, ontwerper + Yvette Wolterinck, fotografe + Henk Wildschut, fotograaf

Wim van Sinderen over de verherbouwing van het Fotomuseum.

Wim van Sinderen, gastheer en conservator, vertelt over de vernieuwbouw van het Fotomuseum. Wat is er veranderd, wat kunnen we verwachten en welke mogelijkheden biedt het nieuwe museum?

Stephan Csikós: Over de rol van fotografie in zijn werk als ontwerper. Stephan Csikós is al 12 jaar zelfstandig vormgever met een bijzondere liefde voor fotografie. Hij heeft onder meer het boek over ijssalon Florencia gemaakt, samen met Rieme Gleijm en met fotografie van Otto Snoek. Hij vertelt waar die liefde voor fotografie vandaan komt en wat dat betekent voor zijn dagelijks werk.

Yvette Wolterinck, Eyescream for Happiness; kinderen fotograferen Yvette Wolterinck is fotografe. Zij noemt zich imago- en bedrijfsfotograaf. Ze fotografeert veel mensen. Ze is enige tijd geleden een project begonnen: Eyescream for Happiness. Yvette fotografeert kinderen en laat kinderen vervolgens zelf hun geluk fotograferen. Doel? Kinderen leren van hun eigen kracht uit te gaan en waardoor ze minder gevoelig worden voor negatieve invloeden die veel van de jeugdproblematiek veroorzaken.

Henk Wildschut, presentatie over het nog altijd actuele vluchtelingenprobleem in Calais. Henk Wildschut is documentair fotograaf. Al 2005 komt hij in Calais waar hij de hele vluchtelingenproblematiek vastlegt in beeld. Hij heeft al diverse malen zijn werk gepubliceerd en tentoongesteld. Op 30 november komt hij ons vertellen over dit bijzondere en nog steeds actuele project.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page