top of page

PTDH#2 | 30 SEPT 2015


PROGRAMMA + Hellen van Meene, fotograaf + Prinsjesfoto 2015 + Freddy Leenders, fotoredacteur Nieuwe revu, Panorama en Playboy

Wim van Sinderen in gesprek met Hellen van Meene.

Hellen van Meene (1972) behoort al twintig jaar tot de internationale top van fotografen. Met haar opvallend eigen handschrift en tijdloze, intieme beelden van jonge meisjes in hun ontwikkeling naar volwassenheid oogst zij wereldwijd lof. Haar bewonderaars bevinden zich onder meer in Japan, Korea en de VS, landen waar haar werk te zien is geweest in solo- en groepstentoonstellingen. Het Fotomuseum Den Haag presenteert nu haar eerste grote oeuvreoverzicht.

Prinsjesfoto 2015

Wat is de beste parlementaire foto van 2015?

Freddy Leenders, fotoredacteur van Nieuwe Revu, Panorama en de Playboy

Freddy Leenders is een door de wol geverfde beeldredacteur. Werkte ooit voor ANP Foto, Sportweek en nu alweer jaren voor Panorama, Nieuwe Revu en de Playboy. Soms op de redactie, soms thuis aan de keukentafel in Den Haag. Met hem praten we over het vak van beeldredacteur, over goede en slechte foto’s, over jonge en ervaren fotografen en over budgetten.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page