top of page

PTDH#7 | 19 APR 2017


PROGRAMMA + Mariken Wessels, beeldend kunstenaar + Marieke van der Velden, fotograaf + Julia Gunther, fotograaf

Wim van Sinderen in gesprek met Mariken Wessels.

I’M OKAY. YOU’RE OKAY

Mariken Wessels is beeldend kunstenaar. Zij begeeft zich in de ambigue zone tussen feit en fictie. Ze maakt ‘documentaire fictie’ en speelt net zolang met betekenissen van zowel gevonden als zelfgemaakte foto’s tot er een nieuw verhaal ontstaat. Het Fotomuseum presenteert deze serie nu samen met drie eerdere series, getiteld Elisabeth - I Want To Eat - (2008), Queen Ann. P.S. Belly Cut Off (2010) en Keepsake (2011), in de eerste museale solotentoonstelling van Wessels in Nederland. Bovendien maakt zij speciaal voor deze tentoonstelling een nieuw werk, de korte film Elisabeth (2017). Wim van Sinderen gaat in gesprek met Mariken. Over haar werk, haar motieven en haar boek Taking Off. Henry My Neighbor. Marieke van der Velden: Nederland o Nederland Marieke van der Velden. Van december 2016 tot en met februari 2017, reed Marieke van der Velden 3200 kilometer door Nederland. Op zoek naar keukentafels en cafés, een sterke bak koffie en een goed gesprek over het leven in Nederland anno 2017. Wat heb je nodig van de maatschappij? Wat heb je te bieden? En wat zou jij doen als je de baas zou zijn van Nederland? Ze gaat ons laten zien en ze gaat ons vertellen hoe dit bijzondere project is verlopen en wat het heeft gebracht.

Wim van Sinderen: jureren bij World Press Photo Wim van Sinderen was dit jaar jurylid bij World Press Photo. Met hem nemen we de winnaars door en ondertussen vertelt Wim over het proces van jureren. Hoe gaat dat nou in zijn werk? We krijgen via Wim een blik achter de schermen van het kiezen van wellicht wel de belangrijkste fotoverkiezing van het jaar.

Julia Gunther, en het project Proud Women of Africa.

Julia Gunther is een bijzondere fotografe. Zij vertelt en toont de verhalen die zij in Afrika maakte van gewone, maar toch bijzondere Afrikaanse vrouwen: Proud Women of Africa. Julia is talentvol en is enthousiast om haar verhalen te komen vertellen. Kom naar haar luisteren en haar foto’s bekijken.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page