top of page

PTDH#10 | 29 NOV 2017


PROGRAMMA + Jan Banning, fotograaf + Peter van den Doel, stichting 1000 foto's + Esther Hessing, fotograaf

+ Gerrit de Heus, fotograaf

Jan Banning | Red Utopia

Jan Banning laat zien dat het communisme op bepaalde plekken in de wereld nog steeds levend is. Dat doet hij aan de hand van foto's die hij gemaakt heeft in India, Italië, Nepal, Portugal en Rusland. Hij bezocht partijbureaus en lokale partij-activisten en fotografeerde die plekken en de mensen. Wim van Sinderen gaat met Jan Banning in gesprek over dit project. Red Utopia.

Peter van den Doel | Stichting 1000 foto's

Veel archieven van professionele fotografen staan op de nominatie om te worden weggegooid of vernietigd. De fotograaf en of erven kunnen niet altijd voor het archief blijven zorgen. Wat gebeurt er dan met de rest? Die archieven worden op den duur te kostbaar om te bewaren en vervolgens weggegooid of vernietigd. 1000foto's.

Esther Hessing | Bound to the Ground

Esther Hessing (1970, Den Haag) is bekend om haar sociale landschappen. Het conserveren van verhalen over het leven van mensen in specifieke plaatsen en omstandigheden is de belangrijkste reden voor haar om fotograaf te zijn. Bound to the Ground.

Gerrit de Heus | Nederlandse Kampioenschappen

Van sjoelen tot streetdance, van biertappen tot bubbelvoetbal en van palingroken tot prutmarathon. Fotograaf Gerrit de Heus (1967) reisde door heel Nederland om de minder bekende kampioenschappen vast te leggen. In het voorjaar van 2018 verschijnt er een boek over deze NK’s: ‘De Zege in Zicht, Nederland in Kampioenschappen’.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page