top of page

PTDH#9 | 27 SEP 2017


PROGRAMMA + Hans Eijkelboom, fotograaf + Kim Tieleman, fotograaf + Loek van Vliet, fotograaf

+ Thijs Heslenfeld, schrijver / fotograaf

Hans Eijkelboom | Identiteiten

Vanaf 23 september toont het Fotomuseum Den Haag een groot retrospectief van Hans Eijkelboom. Het oeuvre van deze kunstenaar en fotograaf, dat ruim 40 jaar beslaat, kenmerkt zich door een voortdurend onderzoek naar de constructie en interpretatie van identiteit. Tot zijn bekendste werken behoren zijn fotoseries van mensen in winkelstraten van wereldsteden. De tentoonstelling Identiteiten 1970 – 2017 toont zowel Eijkelbooms vroege werk uit de jaren 70 als zijn meest hedendaagse straatfotografie, waaronder een nieuwe serie van winkelend publiek in de binnenstad van Den Haag. Hans komt vertellen over zijn werk en de tentoonstelling. Kim Tieleman | Photographer

Kim Tieleman studeerde in 2010 af aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Zij komt vertellen over haar drijfveren en haar recente project. Zij omschrijft haar werk zelf als volgt: “My photography predominantly consists of autonomous work. For me, the artistic process is an act of investigation. An attempt to get an understanding with the temporary nature of life. Sometimes I want to preserve the passage of time and freeze fragments of it. Other times I emphasize life’s temporarity as a way to cope with it’s finiteness and accompanying loss. With my work I contribute to the collective awarness of our own mortality and how to cope with this.”

Loek van Vliet | Sacred Grounds

Loek van Vliet (1988) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien werkt hij aan lange-termijn-projecten over het ervaren van het landschap. Zijn werk is onder andere opgenomen in de Rijkscollectie, Den Haag en de Kunstcollectie van de Universiteit van Leiden. In 2014-2015 heeft hij een werkbijdrage jong talent ontvangen van het Mondriaanfonds. Tijdens Picture This Den Haag vertelt hij over het Sacred Grounds en in het kort over zijn meest recente werk Aardse Vensters.

Thijs Heslenfeld | What I see is what you get

Thijs is een verhalenverteller. Hij schreef en hij schrijft en hij is fotograaf. Zijn foto’s gaan, zoals hij zelf zegt, over het leven en de schoonheid er van. Hij wil met zijn foto’s laten zien hoe het leven er echt uit ziet. Hij maakt alleen gebruik van natuurlijk licht, gebruikt geen filters en vermijdt photoshop. Hij jaagt geen opdrachten na, maar heeft genoeg werk. Hij maakt fotoboeken en die verkopen goed. Thijs komt vertellen over zijn werk, zijn leven en over zijn boeken. En hoe hij die verkoopt.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page