top of page

PTDH#11 | 14 MRT 2018


photo: Esther van der Wallen

PROGRAMMA + Marcel Minnee, fotograaf + Bertus Gerssen, Van Urkers tot krakers + Bruno van den Elshout, Whatever the Weather

+ Esther van der Wallen, fotograaf

Marcel Minnee | fotograaf

Marcel Minnée (1941) ging naar de School voor Fotografie en Fototechniek aan de Haagse Nobelstraat. Geïnspireerd door de documentaire films van die tijd wilde hij gaan filmen, maar de Filmacademie bestond nog niet. Op de School voor Fotografie ontdekte hij zijn GOOD vibes in de fotografie.

Bruno van den Elshout | Whatever the Weather

Bruno van den Elshout (1979) geeft op eigenzinnige wijze vorm aan kunst- en onderzoeksprojecten die uitnodigen tot ontmoetingen tussen mensen, ideeën en werelden. Hij fotografeerde een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon. Het kunstwerk-in-boekvorm werd aangekocht door prestigieuze musea over de hele wereld.

Bertus Gerssen | Van Urkers tot krakers

Bertus Gerssen fotografeert werelden waar niet iedereen weet van heeft, maar die verrassend herkenbaar kunnen zijn. Zijn interesse gaat uit naar kleine gemeenschappen en subculturen: van Urkers tot krakers. Het liefst portretteert hij mensen, met nadruk op hun omgeving.

Esther van der Wallen | fotograaf

Fotografie is voor Esther een spel van licht en donker waarbij zij het onderwerp soms dicht op de huid zit. Zo dichtbij dat het soms bijna abstract wordt. Opnames worden uitgesneden zodat er soms een geometrische spanning ontstaat. Geheel digitaal wekt zij de suggestie alsof het analoge beelden zijn.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page