Eerder bij PTDH

PTDH#Leiden | 11 APR 2018


PROGRAMMA + Eelkje Colmjon, fotograaf + Laura Hospes, fotograaf + Koen Hauser, Whatever the Weather

Eelkje Colmjon | fotograaf

Eelkje Colmjon is een reislustige freelance fotograaf uit Leiden. Ze legt zich voornamelijk toe portretten en reportages. Naast haar fotografie-opdrachten gaat ze graag op pad om vrij werk te maken. Haar interesse voor andere culturen en mensen die anders (willen) zijn bracht haar naar een Servisch Romadorp, en naar Roemenië, waar zij ouderen thuis portretteerde. In 2014, een jaar na haar afstuderen aan de Fotovakschool in Amsterdam, werd haar fotoserie over moderne vrouwen in Iran geselecteerd voor Fotofestival Leiden. Momenteel exposeert zij met haar serie Stars & Stripes, over Cubaanse jongeren die de Amerikaanse droom willen leven.

Laura Hospes | fotograaf

Laura Hospes (1994) legt zichzelf als sinds haar zestiende vast met de camera, uit een soort noodzaak om zich te verbinden met mensen. Die noodzaak is door de jaren heen niet verdwenen, alleen maar sterker geworden. De zelfportretten die ze maakt, zijn een manier om duidelijk te maken wat er in haar leeft. Haar camera begrijpt haar beter dan wie dan ook. Fotografie is voor haar het middel om de worstelingen in haar leven te handelen en te begrijpen. Haar foto’s zijn intens. In haar Engelse biografie noemt ze zelf ook ‘arresting’. Ze geven een inkijk in het leven van een jonge vrouw die worstelt met depressies en angst. Momenteeel werkt Laura aan een project over zorg en genezing.

Koen Hauser | fotograaf

Koen Hauser is bekend van zijn ongrijpbare en omvangrijke oeuvre bestaand uit kunst, mode en toegepaste fotografie. Hij neemt een unieke positie in door zijn unieke, tijdloze, fantasierijke werelden succesvol te integreren in meer hedendaagse en commerciële insteek.

Overige edities

PictureThis

Haags platform
voor & door beeldmakers

Op de hoogte blijven? 
Schrijf je dan nu in en ontvang onze uitnodigingen direct in je mailbox.

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon