top of page

PTDH#15 | 10 APRIL 2019


photo: Robin Butter

PROGRAMMA + Isabella Rozendaal, fotograaf + Robin Butter, fotograaf + Janne van Gilst, fotograaf

Isabella Rozendaal | fotograaf

Isabella Rozendaal (1983) studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en studeerde Engels in Amsterdam. Al tijdens haar opleiding begon ze met het fotograferen van dieren. Rozendaal publiceerde meerdere fotoboeken en dit najaar verschijnt bij uitgeverij Atlas/Contact het boek Op jacht, haar debuut als schrijver. Voor haar project Animalia Amsterdam fotografeerde Rozendaal in opdracht van het Amsterdams Stadsarchief in een jaar tijd meer dan honderd Amsterdamse huisdieren. Elke zaterdag staat een van deze dieren paginagroot in Het Parool. Momenteel is van haar de tentoonstelling Isabella Hunts te zien in het Fotomuseum Den Haag.

Robin Butter | fotograaf

Robin Butter is een documentaire fotografe die woont en werkt in Den Haag. In 2014 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Publiceerde ze haar eerste fotoboek in 2015 ‘It takes my mind off things’ in eigen beheer, met het ontwerp gemaakt door -SYB-, Sybren Kuiper. Zelf gezegd; ‘begeeft zij zich in het rijk van culturele fenomenen', in een omgevingen die vreemder lijkt dan fictie. Van winter-zwemmers in Kopenhagen naar schietverenigingen verspreidt over Nederland. Zo werkt ze graag samen met verschillende instellingen en organisaties zoals o.a. het Haags Gemeente Archief, voor haar Haagse koffietenten project. Maar ook met individuen voor projecten met topics als identiteit en onze unieke manier van zelfexpressie van onze medemens. Ze reflecteert op het gedrag van de westerse samenleving in het algemeen en op haar eigen gedrag. Waarbij ze zichzelf regelmatig afvraagt; wat zegt dit over onze samenleving nu? Robin geniet van haar werk als freelance fotograaf voor verschillende opdrachtgevers en persoonlijke ‘long term’ projecten.

Janne van Gilst | fotograaf

Opgroeiende, op het eiland Noord-Beveland in Zeeland, ontwikkelt fotograaf Janne van Gilst (Colijnsplaat, 1991) een bewustzijn voor het landschap waarmee zij wordt omringd. Sinds haar studie Documentaire Fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag fotografeert ze haar veranderende omgeving. Zo reflecteert ze op de culturele tijdsgeest en hoe die zich verhoudt tot de wijze waarop wij onze omgeving vormgeven en ervaren. Eerder werkte zij aan projecten over streekverhalen, landbouwtradities en de drang van de mens om het landschap te beheersen en te bedwingen. Haar werk wordt regelmatig nationaal en internationaal gepubliceerd en geëxposeerd.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page