top of page

PictureThis 31 augustus 2022


Programma - Wim van Sinderen Pauze - Noor Boiten

- Diana Blok

Wim van Sinderen

Sinds de oprichting van het Fotomuseum in 2002 is Wim van Sinderen als senior conservator verbonden aan dit instituut en heeft hij tientallen prachtige tentoonstellingen samengesteld, waaronder Fotografen in Nederland (2002), Gare du Nord, Nederlandse fotografen in Parijs (2011), De stad, de stilte en het gedruis (2014) en Boeren. Avonturen op het land (2016). Ook maakte hij grote solotentoonstellingen met topfotografen als Anton Corbijn, Michael Wolf, Erwin Olaf, Lauren Greenfield en Robin de Puy.


Eind 2022 neemt hij na ruim twintig jaar afscheid als conservator bij het Fotomuseum Den Haag om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Voor zijn laatste grote tentoonstelling in deze rol - Ouders - selecteerde hij werk van ruim dertig fotografen en kunstenaars. Zoals de titel van de tentoonstelling al doet vermoeden tonen hun geselecteerde werken de relatie met hun ouders: liefdevol of afstandelijk, intiem of verstoord.

©Wim van Sinderen

Noor Boiten

Noor Boiten is een multimediakunstenaar die werkt met video, fotografie en installaties en heeft een bijzondere interesse in filosofie. Ze studeert momenteel Photography, Film & the Digital aan St. Joost in Breda.

Op Breda Photo 2022 exposeert ze haar meest recente werk CHEAP GIFS $$$ Buy Now! Met deze installatie, die voortkomt uit haar fascinatie voor de plotselinge opkomst van NFTs, stelt ze vragen over de waarde van het hedendaagse kunstobject.

Diana Blok Diana Blok is een fotograaf met een bewogen jeugd. Ze is geboren in Uruguay en woonde in Mexico, Guatemala en Colombia, voordat ze in 1974 naar Amsterdam emigreerde. In Mexico studeerde ze sociologie, maar in Nederland werd ze bekend als kunstenaar en fotograaf.

Haar nomadische achtergrond maakt het voor Blok mogelijk om in haar fotografie verschillende culturen en identiteiten vast te leggen. Haar werk daagt de structuren van de gevestigde orde uit. Blok toont ons beelden waar een sociaal taboe op rust en wil daarmee uitdragen dat iedereen zichzelf mag zijn. Met haar werk onderzoekt ze onderwerpen als identiteit, gender, seksuele verscheidenheid en cultuur met poëtische en confronterende beeldtaal. Ze geeft een gezicht aan mensen die niet geaccepteerd worden zoals ze zijn, personen die door sociale druk uit hun directe omgeving niet zichzelf kunnen zijn.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page