top of page

PictureThis Special met IPFL / 20 oktober 2021


© Kiki Groot

Programma - Jesper Boot - Erik van Cuyk Pauze - Kiki Groot - Carla Kogelman


Jesper Boot

Jesper Boot is de unanieme winnaar van de huidige editie, met zijn serie Power. Met deze serie waarschuwt Boot je om beter te kijken naar zijn foto’s. Het is zijn werkelijkheid die hij gecreëerd heeft en deze is niet vanzelfsprekend de onze. Jesper Boot is in 2019 afgestudeerd.

Erik van Cuyk

Erik van Cuyk maakt voor zijn serie Rijnwijk – Mijn Wijk een jaar lang foto's van het dagelijkse leven in Rijnwijk, Arnhem. "Ik heb in een tent in het midden van de wijk gebivakkeerd, zodat mensen wisten dat ik er was en dat ze wanneer ze wilden langs konden komen,” vertelt van Cuyk. Dat leverde mooie foto’s op waarin het dagelijks leven in de wijk centraal staat. Erik van Cuyk is in 2018 afgestudeerd.


©Erik van Cuyk


Kiki Groot Kiki Groot is met haar fotografie altijd op zoek naar het verhaal achter de mens. Waarin en waardoor onderscheidt de een zich van de ander. Kiki Groot won na haar afstuderen aan de Fotoacademie de prestigieuze SO Student Award 2015 met haar langlopend project Zoekogen over de kleine wereld van het bijzondere jongetje Mikey. Je kunt bijna zijn onvermogen om deel te nemen aan deze maatschappij voelen - aldus de jury. Kiki Groot was met dit project een van de genomineerden IPFL-fotografen tijdens de vierde editie in 2018.

©Kiki Groot

Carla Kogelman

IPFL 2015 Alumnus Carla Kogelman gooide in 2008 het roer om na 25 jaar gewerkt te hebben in de theaterindustrie. Ze studeerde af aan de Fotoacademie Amsterdam. Carla Kogelmans signatuur is onmiskenbaar: ze vangt het dagelijks leven van kinderen op een natuurlijke maar toch indringende manier. Haar kracht ligt in lange termijn projecten. Met haar project Ich bin Waldviertel waarin ze twee Oostenrijkse zusjes volgt, won ze twee keer (2014 en 2018) de eerste prijs bij World Press Photo.

©Carla KogelmanRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page