top of page

PictureThis Special 26 november 2022


Zaterdag 26 november organiseren we in samenwerking met Fotomuseum Den Haag een PictureThis Special met niemand minder dan de beroemde Amerikaanse portretfotograaf Judith Joy Ross!

Judith Joy Ross is in het land voor de opening van haar tentoonstelling Portretten van Amerika in het Fotomuseum op dezelfde dag. Een unieke kans.


Zij gaat in gesprek met curator Willemijn van der Zwaan van het Fotomuseum en gast-curator Joshua Chuang van Fundación MAPFRE. Na afloop van het gesprek dat ongeveer een uur zal duren is er een PictureThis borrel en gelegenheid om je boek (tot 17 uur te koop in de museumwinkel) door Ross te laten signeren.


Judith Joy Ross - Portretten van Amerika

Fotomuseum Den Haag toont vanaf zaterdag 26 november de grootste overzichtstentoonstelling tot nu toe van Judith Joy Ross (1946), een van de belangrijkste Amerikaanse portretfotografen. Te zien is een selectie van meer dan 150 vintage prints uit het archief van de fotograaf van de afgelopen vijftig jaar, voornamelijk portretten. De zachte zwart-wit tonen, de toepassing van scherptediepte en een grote emotionele beladenheid kenmerken haar stijl. Ross heeft daarbij het vermogen het verschil in maatschappelijk status tussen de geportretteerden te laten verdwijnen. Met haar aanpak van de fotografie als observatie- en ontmoetingsmiddel, plaats Ross zich in de traditie van grote fotografen als Lewis Hine, August Sander en Diane Arbus. Lees


Over Judith Joy Ross

Judith Joy Ross werd geboren in 1946 in de mijnstad Hazleton, Pennsylvania. Ze begon haar studie in 1964 aan het Moore College of Art & Design in Philadelphia en studeerde in 1970 af met een master in fotografie aan het Institute of Design in Chicago. Daarna doceerde ze fotografie in New Jersey en aan het Moravian College in Bethlehem, Pennsylvania. De fotoserie van portretten in Eurana Park in 1981 en 1982 wordt gezien als het startpunt van haar oeuvre. Werk uit deze serie en die van portretten van rouwende bezoekers bij het Vietnam Veterans Memorial in Washington D.C. zijn aangekocht door het Museum of Modern Art in New York. In 1992 won ze de Charles Pratt Memorial Prize. In 2017 won Ross de Lucie Award for Achievement in Portraiture.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page